Takk for en fantastisk valgseier!

Arbeiderpartiet ble valgets suverene vinner i Aust-Agder. Med 51,8% i Valle, 50% i Bykle, 41,3% i Risør, 37,8% i Arendal og 31,7% i fylkestingsvalget, feide vi høyresida ut på sidelinja. Dette er det beste valgresultatet for Arbeiderpartiet i Aust-Agder siden 1987. Vi takker alle velgere som har stemt på Arbeiderpartiet og alle kandidater, medlemmer og frivillige som har stått på i valgkampen for en fantastisk valgseier!

original_1478638563_5646486

Allerede nå kan vi konstatere at valgresultatet gir utslag i mange ordførerposisjoner. Tellef Inge Mørland blir ny fylkesordfører i et samarbeide med Krf og SP, der Krf får fylkesvaraordføreren. I Arendal blir Robert Cornels Nordli ordfører etter at det er inngått samarbeidsavtale med Krf, SP, SV, V og PP, der Krf får varaordføreren. 

Forøvrig er det også avklart at Reidar Saga fortsetter som ordfører i Åmli, Jon Rolf Næss i Bykle og Per Kristian Lunden i Risør. Steinar Kyrvestad blir ny ordfører i Valle etter at de der gjorde et brakvalg og endte på 51,8%. I Grimstad får Arbeiderpartiet varaordfører med Per Svenningsen og i Froland med Vidar Bjørkli.

Fortsatt gjenstår det avklaringer i flere kommuner og Arbeiderpartiet har godt håp om uttelling også i flere av disse. Vi kan uansett allerede nå konstatere at vi har nådd vår målsetting om å vinne ordføreren i Arendal og i fylkeskommunen i tillegg til ordfører eller varaordfører i 6 andre kommuner.

Valgresultatene for hele Aust-Agder finner du her